Alternatieve verklaringen voor het uitblijven van opwarming

Topic gezien door 2165 bezoekers
Gestart door Shadow112, vr 02 mrt 2012 - 16:58

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Shadow112

Alternatieve verklaringen voor het uitblijven van opwarming



De Hadley Climatic Research Unit publiceert elke maand een schatting van de gemiddelde mondiale temperatuur. In augustus 2011 kwam het instituut uit op 0,45°C boven het langjarig gemiddelde. Dat was lager dan augustus 2010 (0,49°C) en augustus 2009 (0,54°C). In het afgelopen half jaar is de mondiale temperatuur nog verder gedaald. Volgens de Hadley Climate Research Unit was het in januari nog maar 0,22 °C boven het langjarig gemiddelde. Die recente terugval van de temperatuur ondersteunt het idee dat de opwarming van het klimaat al 10 – 12 jaar lang stagneert. Wetenschappers, die de menselijke CO2-uitstoot verantwoordelijk achten voor de opwarming, zitten in hun maag met het uitblijven van temperatuurstijging. Ze kijken steeds minder naar de thermometers, maar wijzen op extreme weersomstandigheden, zoals droogte, tornado's en zware sneeuwval.

Opwarming van de diepzee?
Er zijn ook wetenschappers, die proberen een verklaring te vinden voor de verdwenen opwarming. Ze veronderstellen dat de diepzee (oceanen dieper dan 700 m.) aan het opwarmen is. De warmte, die de oceaan opneemt, zou tientallen jaren later voor extra opwarming kunnen zorgen.



Meer sneeuwval op Noordelijk Halfrond?
Andere wetenschappers zien dat er de laatste jaren meer sneeuw valt op het Noordelijk Halfrond. De extra sneeuw weerkaatst meer zonlicht en misschien compenseert dat de opwarming door de menselijke CO2-uitstoot.



Lagere bewolking?
In Nieuw-Zeeland ontdekten wetenschappers, dat de wolken tegenwoordig minder hoog zijn dan 10 jaar geleden. Afnemende wolkenhoogte zou ook een rol kunnen spelen bij het uitblijven van opwarming.

Meer bewolking?
De theorie van Henrik Svensmark is een van de meest controversiële verklaringen voor de stagnerende opwarming. Svensmark meent dat het verzwakkende magneetveld van de zon ervoor zorgt dat meer kosmische straling in de dampkring kan doordringen.De geladen deeltjes in de kosmische straling zouden zorgen voor een kleine toename van de hoeveelheid bewolking. Meer bewolking zorgt er ook voor dat de atmosfeer niet verder opwarmt. Het zou ook kunnen dat al de bovengenoemde verschijnselen gezamenlijk de opwarming door stijgende CO2-concentratie tegengaan.
De natuur blijkt toch weer ingewikkelder dan de wetenschappers tot nu toe dachten. De kennis en de invloed van de mens blijkt nu toch weer wat kleiner.

Bron Cassandraclub

Marcel

Toch mooi dat sommige wetenschappers blijven ontkennen dat het een natuurlijk proces zou kunnen zijn  ;D
Met vriendelijke groet,
Marcel  Mijn hobbypagina: https://www.flickr.com/photos/marcelwestland/

Jelte

De natuur blijkt toch weer ingewikkelder dan de wetenschappers tot nu toe dachten. De kennis en de invloed van de mens blijkt nu toch weer wat kleiner.

Edit: de sceptici blijken toch wat meer gelijk te hebben dan de alarmisten dachten...

Zo, gefixed.
De meer betrouwbare mensen op het gebied van weer en klimaat lopen al jaren te roepen dat het allemaal te maken heeft met de cycli van de oceanen. De grote oceaan is onlangs een koude fase in gegaan. Dat merken we nu. Helemaal duidelijk is het niet wanneer het gebeurd, maar ook de Atlantische oceaan zal binnen afzienbare tijd een koude fase ingaan. Dan krijgen we pas echt strenge winters...

Powered by EzPortal