Onweerskansen 2022 - Algemene vooruitzichten

Topic gezien door 37201 bezoekers
Gestart door TMCThomas, ma 28 mrt 2022 - 13:54

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Hoeveel onweersdagen verwacht jij dit jaar?

 < 10  (Wordt weer drama, net als vorig jaar)
6 (14%)
10-15 dagen (Zeer weinig)
9 (20.9%)
20-25 dagen (Iets minder dan normaal)
4 (9.3%)
25-30 dagen (Normaal)
8 (18.6%)
30-35 dagen (Iets meer dan normaal)
9 (20.9%)
35-40 dagen (Veel)
4 (9.3%)
40-45 dagen (Zeer veel)
2 (4.7%)
45+ dagen (Extreem veel)
1 (2.3%)

Totaal aantal stemmen: 43

flyineddy

Vandaag zijn er opnieuw onweerskansen. In Zeeland onweert het nu al, dit zal zich gedurende de middag en begin van de avond naar het noordoosten uitbreiden. Het zuidoosten lijkt volgens de meest recente Harmonie run meest buiten schot te blijven.
CAPE rond 1.000 J/kg en er is aardig wat windschering, dus het zal waarschijnlijk gaan om goed georganiseerde multicells (lijnvormig).
Later vanavond in het noordwestelijk kustgebied ook nog kans op enkele onweersbuien. Ongeveer evenveel CAPE, maar minder schering, dus minder georganiseerde buien.

Zie hier de Guidance van vanochtend vroeg:
CiteerGuidance modelbeoordeling
Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot dinsdag 28 juni 2022 24.00 locale tijd

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 00 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
De stroming is zuidelijk. Het polaire front ligt boven het westen van Duitsland. Maandagmiddag trekt een kortgolvige (hoogte)trog over het Noordzeegebied noordoostwaarts. In de avond passeert een grootschalige hoogtetrog (met daarin een oude occlusie). Dinsdag vormt zich een hoog boven het westelijk Oostzeegebied en wordt de stroming oostelijk.

Modelbeoordeling:
De uitvoer is grootschalig gezien consistent. De activiteit bij de trog is verder toegenomen ten opzichte van de uitvoer van vorige runs. In de div. Harmonie uitvoer zijn de uitschieters bij buien bij de trog nu minder geworden, aan de kust nog zeer lokaal 40 kn. Dit lijkt nog wat aan de hoge kant, maximaal circa 30 kn is realistisch.

Aandachtspunten
Temperatuur:

Geen bijzonderheden.

Wind:
Zie neerslag.

Bewolking:
Maandagochtend in het oosten een signaal voor turbulentiestratus/lage sc. Voor buien zie neerslag.

Neerslag:
Toppen bij de buien van de kortgolvige trog zouden tot maximaal FL200 moeten gaan, CAPE lokaal 1000/J/kg, schering circa 30 kn, dus wel duidelijke organisatie, goed georganiseerde multicellen, (ook te zien in de uitvoer, waarin lijnvorming zichtbaar is) ook is er een forcering van convergentie in de grenslaag. Het is moeilijk te bepalen waar de windstoten maandag in de Harmonie40 en Hap1 uitvoer vandaan komen omdat er geen representatieve progtemps zijn. We gaan uit van maximaal ongeveer 30 kn. In het noordwestelijk kustgebied in de avond ook nog enkele buien, toppen tot maximaal FL250, CAPE tot 1000 J/kg. Schering is dan 15-20 kn, dus minder organisatie.

Zicht:
In de nacht naar dinsdag afhankelijk van de mate van ontkoppeling grondmist of enkele mistbanken.

Paraaf meteoroloog: Huiskamp

Uitgifte: 27/06/2022 05.27 uur LT.

Weerkaartje van vanmiddag 12 UTC met daarop de trog (blauwe lijn) waarop de buien in de middag ontstaan.
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Enkele beelden van de laatste HARMONIE run (bron: Buienradar)
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
14:00 uur

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken. 
16:00 uur

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
19:00 uur

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.


X-treme

Gaat hier wel even los nu (Heerhugowaard)
Voornamelijk een flinke bak water.
Ook wel redelijk wat onweer, maar niet zulke klappen als vorige week.
Aantal stormen: 3 + 1 zware storm.


flyineddy

Citaat van: Joep op ma 27 jun 2022 - 17:56KNMI had geen waarschuwing afgegeven, pas na de windhoos. Toch wel een misser vind ik.

Waarschuwingen voor wind/waterhozen worden door het KNMI sowieso pas afgegeven na waarneming. Dat is altijd al zo geweest. Dat ze nog geen waarschuwing hadden afgekondigd voor onweer, ondanks dat dit wel in de verwachting stond, vind ik een grotere misser. Waarschuwing kwam pas geruime tijd later (zelfs pas ná de windhoos waarschuwing).

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

Morgen is er opnieuw een onweerskans. In potentie is dit een behoorlijk forse setting, voornamelijk in pakweg de noordoostelijke helft van het land zoals het nu lijkt, maar uiteraard ook flinke onzekerheden.

Ik heb niet zo heel veel tijd vandaag, dus ik houd het even bij de KNMI Guidance. Mocht iemand anders toelichtingen hebben, dan graag!  :)

Het doorstreepte deel onder het kopje "Neerslag" is nog een overblijfsel van de vorige Guidance die het KNMI vergeten is te verwijderen. Laat wel mooi de verandering zien (en dat de potentie lijkt te zijn toegenomen).
CiteerGuidance modelbeoordeling
Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot donderdag 30 juni 2022 24.00 locale tijd

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 12 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Vandaag hebben we te maken met de aanvoer van warme lucht vanuit het zuidoosten en de vorming van een (thermisch) lagedrukgebiedje boven onze omgeving. Op 850 hPa vindt er enige warmte-advectie plaats, vooral boven het noordoosten. Een occlusie, momenteel boven de Britse Eilanden, wordt donderdagochtend boven het zuidwesten verwacht. Donderdag ontstaat een nieuwe (thermische) vore/laag, die in de middag en avond langzaam naar het noordoosten trekt. De eerdergenoemde occlusie loopt hierop in en verlaat het noordoosten in de nacht naar vrijdag. In de bovenlucht is er lang een zwakke rug zichtbaar, in de loop van donderdag lijkt de bovenstroming licht cyclonaal te worden onder invloed van een hoogtelaag boven het Kanaal.

Modelbeoordeling:
Vanavond en komende nacht enige onzekerheid omtrent de kans op een lichte bui in het noordoosten, lijkt met warmte-advectie te maken. De progtemp van EHGG laat een dikkere vochtige laag zien met middelbare onstabiliteit met in de onderste niveaus droge lucht. Meeste neerslag lijkt dan ook te verdampen. De Pseudo CAPPI van Harmonie laat dan ook een veel duidelijker neerslagsignaal zien. Modellen verschillen in grote lijnen niet veel wat betreft de convectie op donderdag. Detailverschillen zijn er wel degelijk: 1) hoe de geisoleerde onweersbuien op de vore uit de verf gaan komen, i.c.m. de droge grenslaag zijn windstoten een aandachtspunt. De zwakke hoogterug onderdrukt de convectie mogelijk En 2) Mogelijke georganiseerde convectie nabij de occlusie waarbij de dynamische forcering en windschering toenemen, maar onstabiliteit de beperkende factor kan zijn.

Aandachtspunten
Temperatuur:

Vanmiddag in het uiterste oosten door wolkenvelden (warmte-advectie) mogelijk iets minder warm dan elders in het land. Na passage van het zeewindfront enige afkoeling vanuit het westen. Donderdag voor de occlusie uit in het oosten lokaal nog ca. 30°C. In de neerslag dalend naar 15-20°C.

Wind:
Vanmiddag en vanavond is er in het westen een zeewindfront met vlagerige wind te zien in met name de Harmonies. Windstoten bij buien, vooral later op de dag als de convectie zich beter kan organiseren en op een outflow boundary in het noorden 40 kn mogelijk is, is een aandachtspunt vanwege de aanvankelijk droge grenslaag. Harmonies komen bij de vore vooralsnog niet verder dan ca. 30 kn.

Bewolking:
In het noordoosten uit een dikke laag Ac vormt zich mogelijk wat neerslag vanavond en vannacht. In de loop van donderdagmiddag in de vore en later nabij de occlusie Cb's met toppen tot FL400. Bij de occlusie zelf een gelaagd pakket met kans op St.

Neerslag:
Vanavond en vannacht in het noordoosten kleine kans dat er een enkele lichte bui ontstaat, waarvan de meeste neerslag tijdens het vallen weer verdampt. Donderdagmiddag -en avond bij de vore enkele geïsoleerde onweersbuien in het noorden en oosten. Regime van 1500-2000 J/Kg SbCape met 20-30 kn windschering. Zwakke hoogterug lijkt de convectie enigszins te onderdrukken. Als deze goed uit de verf komt is hagel, veel regen en windstoten van 60 km/uur aannemelijk. Hiervoor is code geel van kracht. Later op de dag neemt de cyclonaliteit in de bovenlucht wat toe en zou er nabij de occlusie georganiseerd onweer kunnen vormen bij nog 1000 J/Kg en toenemende windschering tot 30-40 kn. Wederom focus op noorden en oosten, hoogste temperaturen nog daar. Zou ook advectief vanuit Frankrijk kunnen, zie EC06. Bij de occlusie zelf een meest stratiform neerslaggebied. Aan de westflank van de vore ontstaan in de loop van donderdagmiddag enkele (onweers)buien die vanaf de grond ontstaan. CAPE in de vore 1500-2000 J/kg, bij effectieve schering van 15-25 kn: kans op multicell. Aan de voorzijde van de occlusie zou de convectie nog even vanaf de grond kunnen ontstaan, voordat de wind onderin westelijk wordt. Bij CAPE van ca. 500 J/kg, maar beduidend hogere schering van 35-40 kn lokaal multicell met een kleine kans op lijnvorming. De neerslag wordt aan de achterzijde stratiform. Lokaal kan er 20-40 mm vallen, PW is maximaal 35-40 mm.

Zicht:
In de nacht naar donderdag bij de vore kans op nevel of een (ondiepe) mistbank. Donderdag in neerslag matig tot slecht zicht.

Paraaf meteoroloog: aberson

Uitgifte: 29/06/2022 12.06 uur LT.

En nog even een weerkaartje voor morgenmiddag, met daarop de vore (rode lijn) en de occlusie waarop onweersbuien mogelijk zijn:
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

ESTOFEX komt met een Level 1 voor een groot deel van het land:

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Relevante text:
CiteerA level 1 was issued across western Germany, Benelux, eastern France, north-western Italy far heavy rain, severe wind gusts, and large hail.

SYNOPSIS
The west European trough is placed across the British Isles. With a south-westerly flow, mid-level vortices lift across western and central Europe. Associated with an intense short-wave trough, a cold front crosses France and enters Germany during the day. Farther east, subtle mid-level flow prevails with a low-level moist air mass.

DISCUSSION
Western Germany, Benelux, eastern France, western Alps, north-western Italy

Ahead of the approaching cold front, a warm and moist air mass is advected north. Widespread initiation is expected along the front, with most activity expected over the western Alps and south-western Germany, where CAPE is highest. Vertical wind shear is sufficient for well-developed multicells, that move along the cold front and are expected to cluster and form a squall line. Supercells are also not ruled out along the level 2 area due to an increasing mid-level jet that ejects from the upstream trough axis.

Heavy rain will be the main threat across the western Alps and south-western Germany, but also severe wind gusts and locally large hail are forecast. Potential is limited farther north due to weaker CAPE and also partly cool boundary layer. Elevated storms can go over the North Sea late in the period thanks to ongoing warm air advection ahead of the cold front.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

Momenteel zitten er een paar stevige onweersbuien boven Groningen.
Ondertussen is bij zuid Limburg de activatie vlak voor het occlusiefront begonnen. Deze zullen zich waarschijnlijk uitbreiden en over de oostelijke provincies naar het noorden trekken. Er is daar waarschijnlijk een flinke hoeveelheid CAPE voorradig (ruim 1.000 J/kg, lokaal misschien meer?) mede doordat het er vanmiddag redelijk helder is gebleven en het goed is opgewarmd. Er is behoorlijk wat schering, tot wel 40kn, wat tot goed georganiseerde buien leidt. Mogelijk een MCS-squall-line.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

Hier de laatste HARMONIE neerslag kaartjes (bron: Buienradar):

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
19:00 uur

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
20:00 uur

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
21:00 uur

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.   
22:00 uur

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Mathieu

Mooi! Ik ga zo richting Enschede. Eens zien of het een beetje te fotograferen valt 😄

Joep

Na de hitte kans op onweer a.s. woensdag! Een thermische 'vore' passeert 's ochtends met wat regen. Een tweede vore woensdag namiddag wordt veel interessanter: bij 25-28° ontstaan dan forse buien, mogelijk sterk ontwikkelde multicellen (>1000jkg / 30-40kn).

Bron Wouter van BernebroekJe hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken. 

flyineddy

Woensdag lijkt er met name in het oosten van het land een kans te zijn op (flinke) onweersbuien.
Er zijn nog een hoop onzekerheden, zoals de timing van eerst de occlusie die voor een deel van het land mogelijk wat elevated onweer oplevert (meer richting zuidwesten), en vervolgens de trog die eind van de middag/'s avonds in het oosten van het land (mogelijk zware) onweersbuien kan geven.

Als aftrap maar even de laatste Guidance. Mocht ik later vandaag de tijd hebben, dan volgt er wellicht meer.
CiteerGuidance modelbeoordeling

Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot woensdag 20 juli 2022 24.00 locale tijd
Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 18 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Aan de westflank van een hoog boven Oost-Europa wordt met een zuidelijke stroming tropische lucht aangevoerd. Een lagedrukgebied ten zuiden van Ierland trekt noordoostwaarts en ligt woensdagmiddag boven de Noordzee. Een thermische vore bereikt dinsdag rond 22 UTC het zuidwesten, trekt noordoostwaarts en verlaat woensdag rond het middaguur het noordoosten. De vore wordt gevolgd door een rug, woensdagochtend passeert een occlusie die herkenbaar is aan een een band met hoge theta-w 850 hPa en neerslag. Woensdagavond trekt het hoogtelaag over Nederland, voorafgegaan door een trog.

Modelbeoordeling:
Modellen zijn synoptisch consistent en bruikbaar. Temperaturen in de EC uitvoer zijn zoals gebruikelijk in droge omstandigheden met sterke straling 1-2 graden te laag. Hap1/Hap2 uitvoer is goed te gebruiken voor de temperatuur overdag. Vannacht zijn de temperaturen in de Harmonie en EC uitvoer iets te hoog omdat er wat meer ontkoppeling optreedt dan in de uitvoer. In de nacht naar woensdag speelt dat veel minder (meer wind en bewolking) en zijn modellen beter bruikbaar. Bij de timing en activiteit van de occlusie zijn er wel enkele verschillen. EC laat deze enkele uren eerder passeren en Hap2 geeft hierbij de hoogste neerslagintensiteit. De trog heeft in alle modellen meer activiteit in zich dan de occlusie. Ook de trog passeert bij EC iets eerder dan bij Harmonie. Lokaal kan volgens Harmonie 20-40 mm vallen. Verder laten Hap1 en HA43 een extra kerntje zuidwest van het hoofdlaag boven de Noordzee ontwikkelen. Ten westen hiervan zit meer wind en nabij deze kern is kans op ST.

Aandachtspunten

Temperatuur:

In steden blijft de temperatuur in de nacht ongeveer 5 graden hoger dan in niet-stedelijke gebieden. Dat betekent dat de temperatuur vannacht niet onder 20°C komt, in de nacht naar woensdag wordt het niet kouder dan 25°C. Tot en met woensdagochtend geldt code geel vanwege het Hitteplan (RIVM), vanochtend tot vanavond geldt er in het midden en zuiden code oranje voor zeer hoge temperaturen (38°C of hoger). Woensdag is het in het oosten aanvankelijk nog tropisch met 30°C.

Wind:
Aan de westzijde van de rug een sterk windveld (6 Bft aan de kust met uitschieters tot ca 35 kn volgens Harmonie). EC heeft minder wind, maar we volgen Harmonie. De buien bij de occlusie lijken geen significant zwaardere uitschieters te produceren. Voor buien bij de trog is voor de uitschieters nog geen bruikbare uitvoer beschikbaar.

Bewolking:
Bij de vore in de nacht naar woensdag Sc/Ac. In buien Cb, bij de occlusie met een hoge basis (FL100 en hoger) met toppen tot boven FL350/-40C. voor en bij de trog een lagere basis (3000-4000 vt), vergelijkbare toppen. Aan het einde van periode nabij het laag in het westelijk deel van de FIR kans op ST.

Neerslag:
Bij de occlusie enkele onweersbuien met een hoge basis. Ca 400-700 J/kg CAPE en ca. 10 kn schering, convectieve modus is single cell met kans op onweer. De buiigheid bij de trog heeft waarschijnlijk een sterke organisatie, schering plaatselijk 30-45 kn. CAPE is dan circa 1000-2000 J/kg. Hoogste CAPE wordt in het oosten berekend. Dat zou goed georganiseerde multicellen of squall line opleveren. Daarnaast is deze organisatiegraad ook mogelijk voor de buien die door dagelijkse gang tussen de occlusie en de trog mogelijk nog kunnen ontstaan. Bij buien die door de dagelijkse gang en bij de trog kunnen ontstaan is dus onweer, (grote) hagel en overvloedige neerslag mogelijk. De occlusie, losse buien en de trog kunnen elkaar in de weg zitten, waardoor de organisatie minder kan zijn.

Zicht:
Vannacht kleine kans op een enkele mistbank. Verder goede zichten. Bij buien matig tot slecht zicht. Aan het einde van de periode nabij het laag in het westelijk deel van de FIR kans op matig tot slecht zicht.

Paraaf meteoroloog: lucassen
Uitgifte: 19/07/2022 00.54 uur LT.


Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

flyineddy

Ter aanvulling alvast even een weerkaart voor morgenmiddag 12Z. Hierop is te zien dat rond 14:00 uur de occlusie (Paars) over het oosten trekt en het land verlaat, beginnend in het zuidoosten. Zoals het nu lijkt kunnen op die occlusie enkele losse (elevated) single cell onweersbuien voorkomen, maar die zullen steeds verder oplossen. Vooral een kansje voor het zuidwesten, maar veel zal het waarschijnlijk niet voorstellen.

Daarna zien we vanuit het zuid-zuidwesten de trog (Blauw) naderen. Deze trog zal gedurende de namiddag en avond al activerend naar het noordoosten trekken. Bij deze trog is behoorlijk veel windschering (pakweg 40kn zoals het nu lijkt). Tevens kan het in het oosten en zuidoosten van het land gedurende de dag nog flink opwarmen tot lokaal 30 graden. Richting de oostgrens is dan ook de grootste kans op zware onweersbuien, waarschijnlijk goed georganiseerde multicell of squall-line. Er is ook nog een kans dat er voor de trog uit buien zullen ontstaan op dagelijkse gang. Mocht dit gebeuren dan kan dit ook een fors exemplaar worden, maar of het gebeurt is (lang) niet zeker.
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Betekenis weerkaart symbolen:
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Der RoX

Wel weer eens zin in een lekker onweersbuitje met flitsen en donders
WiNtEr!!11!1!@

Mathieu

Citaat van: Der RoX op di 19 jul 2022 - 12:19Wel weer eens zin in een lekker onweersbuitje met flitsen en donders

Anders ik wel. Nieuwe kans om een beetje te jagen en foto's te maken.

flyineddy

Zo. Toch maar even weer een poging wagen een verhaaltje neer te zetten over de huidige onweerskansen. Ik moet zeggen dat ik dit een beetje een lastig in te schatten situatie vind, maar ik doe mijn best.

Actueel
Op dit moment op de occlusie nog enkele buien boven het zuidwesten en zuiden van het land. Hierbij is nog onweer mogelijk. Deze buien zullen in de loop van de middag steeds verder oplossen, terwijl de occlusie verder naar het noordoosten trekt en daar in de loop van de middag het land verlaat.
Ondertussen heeft het oosten van het land al lokaal de 30 graden bereikt. Ik verwacht niet dat de temperatuur nog veel verder zal stijgen. Met de naderende occlusie zal daar de bewolking steeds verder toenemen.
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Vanavond en vannacht
Achter deze occlusie vinden we een trog. Op deze trog neemt vanavond en vannacht de kans op regen- en onweersbuien weer toe. De nadruk van deze buien lijkt te liggen op de oostgrens en Duitsland, en later in de nacht en donderdagochtend op het noordoosten van het land. Vooral veel neerslag is daarbij een aandachtspunt. De trog valt vannacht gelijk met een hoogtelaag, waardoor het neerslaggebied langere tijd op één plek lijkt te blijven draaien.

De buien in het oosten vanavond en vannacht kunnen fors uitpakken. CAPE is dan circa 1000 J/kg. Met een windschering van 30 tot 45 kn zullen deze buien een stuk beter georganiseerd zijn dan die van vanochtend; goed georganiseerde multicellen.

Ook achter deze trog is er vanavond en vannacht nog kans op enkele stevige regen- en onweersbuien, boven het zuidwesten en zuiden van het land en België. Vermoedelijk op vergelijkbare waarden als de buien op de trog.
Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.

Hoe alles daadwerkelijk gaat uitpakken is mij nog een beetje een raadsel. De ene keer laat een model duidelijk georganiseerde buien zien, een andere keer lijkt het een rommeltje te worden boven Nederland en zien we de georganiseerde buien alleen boven Duitsland. Het is maar goed dat ik geen meteoroloog ben.  :-X

Als iemand aanvullingen heeft: graag!  ;D
Vragen en opmerkingen zijn ook zeer welkom.  ;)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Oxize

Kijk eens wat voor mooi lijntje er onstaat in duitsland en Oost NL.

Je hebt geen rechten om deze bijlage te bekijken.
Oxize Fotografie -  Bokehlicious! - Stormchasing and Skywarn Certified - Astrofotografie -  APEC Member

flyineddy

Citaat van: Oxize op wo 20 jul 2022 - 15:43Kijk eens wat voor mooi lijntje er onstaat in duitsland en Oost NL.

Een lijntje dat ik in geen van de modellen echt goed terug kan vinden op dit tijdstip. Niet in Harmonie, Arome, ICON of SHD. In sommige modellen (Zoals Harmonie) wel pas later vanavond. De enige die een beetje in de buurt komt is EC, zij het een uurtje later in de berekening, en die heeft er volgens mij de hele tijd al redelijk goed op gezeten. Alleen qua temperatuur is EC ongeveer een graad te laag (bekent probleem). Misschien is dat genoeg om de huidige activiteit te verklaren?

Puur speculaas van mijn kant uiteraard.  ;)

Benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen, want echt goed doorzetten zie ik dit lijntje op dit moment nog niet echt doen.

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Oxize

Het borrelt nog wel. Wel vaker met dit soort onweer. 5minuten niks, en laad het weer op. Ze activeren elkaar elke keer. Zou kunnen eindigen in een Squall. Maar ik denk dat we dan naar vanacht moeten kijken.

Dit is alleen nog maar het voorgerecht :P
Oxize Fotografie -  Bokehlicious! - Stormchasing and Skywarn Certified - Astrofotografie -  APEC Member

flyineddy

Buienlijntje lijkt geleidelijk steeds wat dikker te worden, vooral vanuit het zuidoosten (omgeving Dortmund).

Eddy.
Bliksems wat een gedonder.

Powered by EzPortal